Historie

Kinderdagverblijf Haarlekijn is gevestigd in Haarzuilens, een historisch dorpje onder de rook van Utrecht. In 1811 is Haarzuilens als gemeente ontstaan en tot 1954 zelfstandig gebleven, toen het aan Vleuten-De Meern werd toegevoegd. In 1898 werd Haarzuilens op de kerk na afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe kasteeltuinen.

Kinderdagverblijf Haarlekijn is september 2001 gestart en heeft na een verbouwing van een maand op 1 oktober officiëel haar deuren geopend.

Voorheen was de oude koeienstal van de familie Van Rossum op de locatie van het kinderdagverblijf gevestigd. Angelique Oostendorp-van Rossum, de eigenaresse, zag dit als een perfecte plek om zelf een kinderopvang te starten. Nadat ze haar opleiding had afgerond en werkervaring opgedaan had heeft ze haar ouders deelgenoot van haar plannen gemaakt. Ze waren direct enthousiast en tezamen is er van de oude koeienstal een prachtig kinderdagverblijf gemaakt.

De stal werd omgetoverd in een volwaardige kinderdagopvang op een unieke locatie. Er is
ruimte voor  twee baby/kleutergroepen, maar er is met één groep gestart.

De eerste maanden groeide Haarlekijn hard. Van een tweetal kinderen op donderdag begin oktober stond er al een voltallige gemengde groep begin januari 2002. Kleuters en baby’s bij elkaar, een zogenaamde verticale groep.

De vraag naar kinderopvang was groot. Temeer omdat de grote kinderopvang stichtingen de vraag van de groeiende wijk Leidsche Rijn niet aan konden. Haarlekijn groeide dus door en al na een jaar werd een nieuwe leidster aangenomen en een tweede groep gestart.

Tegelijk met de start van deze groep hebben we de samenstelling van beide groepen veranderd.  In plaats van één verticale groep werden er twee horizontale groepen gemaakt: een baby groep (0 – 2 jaar) en een peutergroep (2 tot 4 jaar).