Beleid

Het beleid van kinderdagverblijf Haarlekijn is verwoord in ons pedagogisch beleidsplan. Een pedagogisch beleidsplan is een reflectie van onze manier van werken, waarom wij zo werken en hoe wij tot deze werkwijze zijn gekomen. Het pedagogisch beleidsplan geeft richtlijnen voor het handelen in de dagelijkse praktijk en voor het realiseren van doelstellingen op de langere termijn. Iedereen kan het pedagogisch beleidsplan lezen en op deze manier een goed beeld te krijgen van hoe wij nu tegen een aantal belangrijke zaken aankijken.

Haarlekijn streeft ernaar een opvoedingssituatie te bieden die aansluitend en aanvullend is op de opvoedingssituatie van thuis. Op Haarlekijn ontmoeten kinderen andere kinderen in groepsverband.

De unieke ligging van kinderdagverblijf Haarlekijn biedt ons de mogelijkheid om ook buitenactiviteiten te ondernemen met de kinderen. De aangrenzende boerderij van de familie Van Rossum wordt op regelmatige basis bezocht met de kinderen.

Daarbij is de koeienstal altijd wel een favoriet plekje van de kinderen. Hier zijn ze in gelegenheid om op een veilige manier met de dieren kennis te maken. 

 

 

 

 

 

 

 

Niet alleen binnen zijn de dieren te zien, maar ook in hun natuurlijke omgeving. Van koeien, tot paarden, tot schattige geitjes. En in het voorjaar is het natuurlijk extra leuk met alle jongen dieren die dan geboren zijn op de boerderij.

En natuurlijk mogen ook de leuke trekkers niet ontbreken.

 

 

 

 

Maar ook in de aangrenzende speelplaats van het  kinderdagverblijf is er een veilige plek voor de kinderen om allerlei activiteiten te ondernemen.